Det Vänskapliga

Mina 100 år av ensamhet vinner inga Nobelpriser

Regeringskälla: Omröstning kan dras tillbaka
bränder härjar i de norra delarna

Nån gång skulle jag vilja logga in hit, full av iver och börja skriva ett inlägg, precis som jag gör nu. Men snabbare och gladare, så fingrarna snubblar om varann på tangentbordet. så skulle jag droppa bomben. Berätta hemligheten. Avslöja sanningen. Kanske ni redan skulle ha anat något. Typ "nåt är på gång", viskningar i korridorerna (inte för att jag på fullaste allvar går omkring och inbillar mig att ni viskar om mig i korridorerna, LOL). Jag vet inte exakt vad jag skulle berätta, men nåt. Att jag är kär och lycklig. Att jag är gravid. Att jag köpt hus. Att nån jävla dag inte ser ut som alla andra jävla dagar i mitt jävla liv och att jag hade nåt jävla bevis på att det skett en utveckling i huvudet på mig de senaste åren. Eller om jag ska uttrycka det lite mer barnsligt: jag vill också ha breaking news! *stamp i golvet och surmulen min* Ta mig med storm, snälla. Svep omkull mig och kom om våren, som en vårvind. Ta mig till kärlek, ta mig till dans, ge mig arsenik och kom igen Lena. Alla de här känslorna ni vet. Den jävla vårens fel. Jag brukar försöka låta bli att mens-gnälla (ni ba eeh, slår en upp mens-gnäll på Wikipedia så kommer det upp en bild på dig) allt för mycket här i bloggen men idag orkar jag inte hålla mig. Så. Here goes. Ni kan väl high fivea mig om ni känner igen det lite, så vet jag att jag inte är ensam. Annars kan ni passera utan att lämna spår och vissla lite för att dölja hur obekvämt det är när jag fläekr ut hjärtat som på kolgrill här. Okej;

Här om dagen såg jag en repris på Jakten på det perfekta livet med Hanna Hellquist (som jag älskar mer än katter och böcker) och det var avsnittet när hon pratar om kärlek och parförhållanden. I nåt skede bröt hon sådär halv-på låtsas ihop mot nåns axel (typ Lars Lerin eller vem det nu var) och bölade "Jag är så jä-ä-äävla ensam. Jag vill också vara ihop!". Om den lilla sekvensen skulle göras till en gif, skulle den sammanfatta mitt liv igår kväll när den värsta pms-dimman bredde sig ut i lägenheten om omfamnade mig.

Sen kom jag på att jag absolut vill ha barn just nu och så började jag grina för att jag inte har barn och säkert inte kommer få barn på flera år ännu (om nånsin, eftersom min mamma är säker på att jag kommer hitta kärleken "sent i livet") men så kollade jag på Svinalängorna på samma gång (bra film förresten, rekommenderas!) och så började grina mera för jag kom på att skulle jag få barn nu skulle jag säkert vara en sån mamma som hon finska mamman i filmen och periodsupa och svära. Sen så lade sig Kantele påmitt huvud och började kurra som hon alltid gör när jag är ledsen och så blev jag irriterad på henne för att hon ligger och mjölktrampar i mitt nytvättade hår och sen började jag grina för att jag stöter bort den enda som pajar mig på huvudet när jag grinar och sen insåg jag att den enda som pajar mig på huvudet när jag gråter är min katt och så var det helt kört.

Ni fattar alltså. HORMONERRR.

De flesta dagar i månaden är bra. Eller åtminstone helt okej. Även om jag skulle älska att någongång komma hem (till ett hem som är större än 42 kvadrat) och disken skulle vara färdig diskad eller kattsanden färdigbytt. Oftast går det så bra ändå. Men vissa dagar. Gör sig den jävla ensamheten påmind och så ligger man där och gråter framför Svinalängorna, utan att egentligen veta varför.

Slut på gnäll.

Your voice is soft like summer rain

sig av med onödiga regler och

/watch?v=doz1QJ7LwjA Med den här videon som cirkulerat på min Facebook-feed idag önskar jag er en god helg. Jag ska på middag med M-klubben ikväll och därefter inte göra så mycket. Har just suttit med Cata och MicroAce A9500 Steam Locomotive 2 -8 -2 Typ D51 -498 - N och pratar HBT-frågor och Jeppis Pride i en mikrofon, så har ni tur får ni höra det nån gång. Jag och HQ fick mersmak för radiopratet och tänkte starta egen podd, Sakre man kan ha skulle den heta. Där kunde vi lista saker man kan ha. "En mårdfällo till exempel kan man ha." "Två mårdfällor kan man å haa!". Ni förstår, fredagshumor.

Nu tänkte jag gå och köpa mig en marknadslakritsrem (det ordet alltså).  Adios!

Varning! Semesterbilder!

– desto bättre för EU. Den
Regeringskälla: Omröstning kan dras tillbaka
IMG_2710
En 65-årig kvinna i Dansmark står åtalad för att u

Finns ju få saker som är så tråkiga som att tvingas se igenom andra människors semesterbilder men det här är ju min blogg och I'll do whatever I want man och passar int e osv osv . Jag kan trösta er med att jag nite tog så mycket bilder. Nu börjar vi.

Så här trött och ledsen var jag före jag åkte. Allting sög och det hade det gjort i flera månader.

IMG_2719
Storbritanniens väg ut ur EU ser
klimatpolitik och klimatforskning och andra nyheter IMG_2720
som kämpar mot dårar, eller en

I Stockholm träffade jag Stockholms finest, F. Jag suktade efter hans Air Maxes, och eftersom jag är en quinna af handling (kanske något jag stör mig på mest i hela världen, alternativa stavningar på kvinna; quinna, kvinns osv. Fy.) köpte jag mig ett par några dagar senare.

IMG_2722
De kriminella gängen beväpnas med militära automat

Och så anlände jag hos mammas. Ungefär så här ser det ut där.

IMG_2727

Nora hade feber i början av veckan och var hemma från skolan. Vi sysselsatte oss med Candy Crush och kommunicerade mest medelst meningar som "kan du skicka mig ett liv?".

IMG_2730
Michael Gove: Vi initierar ”Operation Yellowhammer”

På onsdagsmorgon åkte jag och syrran över till Köpenhamn. Jag har inte en enda bild från onsdagen, men vi strövade hur som helst mest runt på Ströget, så ni missade inget. På torsdan åkte vi till Kristianshavn och Christiania. I Christiania får en inte fota (eller jo, utanför pusher street får en, men jag glömde bort att ta nåt foto för jag vbar så kissnödig hela tiden). Här sitter Julia i alla fall vid ån i Kristianshavn.

Linda Pérez, Andreas Grube och Anders
IMG_2738

Senare på kvällen drack vi lite och gick ut på karaoke-bar, här sitter Heidi, vår lokala guide och Julia och sminkar sig. Vi sjöng Diggiloo Diggiley och I want it that way. Skulle jag se mig själv på baren och inte veta vem jag är skulle jag hata mig. Men kul var det.

IMG_2743
brittiska parlamentet, hur påverkar bakslaget premiärminister

Vi sov bara två nätter i Köpis, men vi hann med så mycket att det kändes mycket längre. Fast jag kunde också ha stannat en evighet till. Så här såg det ut utanför vårt hotell, plus att det flanerade horor och män som köper dem utanför mest hela nätterna. Vi bodde precis vid Istedgade, som tydligen är hotell- och horgatan.

Storbritannien höll en folkomröstning den 23 juni
IMG_2749
från premiärminister Boris Johnson: Storbritannien kommer

Sen hämtade vi upp syrrans fästman Richie på Kastrup och åkte över till Skeaåne igen. Hela fredan strosade vi i Gamla Stan i Helsingborg, ytterst gemytligt. Tog inga bilder. Förstås. Men här är mamma, på väg till Skäralid på lördan.

Skäralid är en nationalpark som är ganska fin. (Eller jo, skitfin, men jag har svårt för naturupplevelser när det innefattar a) barn som springer överallt b) praktiska kläder c) uppförsbackar. Men jag, mamma och Richie åkte dit. Syrran jobbade, så hon var inte med. Här säger jag säkert "men gaa vidari tå om du tycker he e så jävla roligt" eller nåt.  Solstrålen är mitt andranamn.

rich1
Britterna fortsätter att bråka – EU bidar sin tid
rich2
IMG_2758
rich3

Den här fotoserien kallar jag "Richie trivs i skogen" alt. "Tummen upp, Richie!".

Stora skogsbränder rasar i Kalifornien. Flertalet IMG_2726

Nästa dag åkte jag hem. På båten köpte jag en ny vardagsparfym. Mina kollegor är inte alla så värst förtjusta i mina kvävande festparfymer, så jag försöker ligga lågt på parfymfronten jobbtid i alla fall.

Och nu är jag hemma. Och den där komma hem-ångesten har gått om. Nästan helt och hållet. Påsklovet passaerade ganska diskret i år, inga stordåd utfördes. Förut att jag blev spådd i tarotkort och var i kyrkan, allt inom loppet av 24 timmar. Så påsken i år var särdeles spirituell, det ska medges. Vad gjorde ni?

MicroAce A9802 Steam Locomotive 4 -6 -4 Typ C62 -3 Hakodate Main Line - N

folket ska rösta på nytt innan
undvika att britterna kraschar ut den

/watch?v=AHqFe2a4c6U;list=UUaUTcB_P_pnOhlTaqtDZ1_g ... med Dating School The Movie, om ni inte redan sett den. 23 minuter kanske låter långt, men den är sååå rolig och sååå fin, så se den! Glad påsk!

I jakt på nyckeln till lärandet vänder sig allt fl

Intryck, avtryck

Här samlar vi SvD:s filmrecensioner

Jag är hemma från semestern och det är för jävligt. Så jävligt att jag började gråta i Seinäjoki på vägen upp med tåg. Allt detta österbottniska plattlandskap osm bredde ut sig och inte en flyktväg i sikte. Tåg i Finland är ju oftast en grå historia, men jag har ändå alltid sett tjusningen med att komma hem och det vemodigt vackra i ensamma lador på vidsträckta fält. Men nu kände jag bara en snara kring halsen. En häst galopperade runt, runt, runt i en hage vi körde förbi, han var fångad i en hage med fint vitt staket. Symboliken jag upplevde i det fick mig att ifrågasätta typ allt, hela mitt liv. Är jag faktiskt nöjd här? Är begränsningarna min frihet som jag påstått i flera år nu? Hur kan de uppbrutna åkrar jag älskar samtidigt kväva mig?Och var ska jag annars stå om inte med fötterna djupt ner i päärolandi? Varför kan jag inte stanna någon annanstans vars gator jag inte nött upp? Nu när jag varit hemma ett par dagar har den där ångesten lagt sig och jag har börjat inse att så här är det att ha en bra semester. Och så minns jag ju att jag faktiskt gillar vardagen. Men rastlösheten är kvar. Sa åt HQ idag att jag skulle vilja ha ett hamsterhjul att springa i, det pirrar i alla ben. Och nu ska jag försöka börja sortera intrycken av min vecka. Arkivera allt och hoppas att jag aldrig glömmer.

Räven och fågelsången under hundpromenaden. Samtalen framför Disney Channel med syrran 3. Värmen från första vinglaset på tre månader (bye bye nyårslöfte). Glittret i sjön i Huskvarna. Skratten kring köksbordet hos mammas. F babys silhuett i trappan till tunnelbanan. Krama Heidi mitt i Sephora. Vinlunch på uteservering i regn bara för att det är semester. Hur många gånger vi använde termen favoritbrallor. Diggiloo diggiley-karaoke. Coca cola-kalla läppar och Fever Ray på stereon. För stor latte på tåget till Malmö. Bäcken i bokskogen. Älgen som sprang över åkern i Småland. Linnea och Jim på Vikingterminalen. Det turkosa sneda huset i Christiania. Allsången utanför Burger King. Knarriga trästolar på små caféen. Kierkegaard-vykort och stulna rosor. Pushers och horor och slemmiga finansmän i kostym. I see fire på repeat och smink på hotellrummet. Krocket i duggregn. Tricks med sparkcykeln. Helsingborg i solsken. Det roliga i att kalla toaletter skithus i Sverige. Små grå, små gröne, små blå. Se tusen par Nike Air max i olika snygga färgkombos och ändå känna sig nöjd med sin egen. Rinnande stearingljus i vinflaskor och svettiga händer. Tivoli när lamporna tänds.

Allt det ska jag minnas. Och åt er kan jag bara berätta att jag haft en helt fantastisk vecka. Så fantastisk att jag började gråta när den var slut. Ni då?

Din blomning sluten än i knopp

Premiärminister Boris Johnson – en hjälte
folket ska rösta på nytt innan

Men här blommar det. Våren är en trevlig tid att resa på, speciellt när en inte åker så långt. Skillnaden är inte så markant, men desto mer uppskattad när en upptäcker den.

Ursökta den dåliga bildkvalitén, men jag och teknik alltså.

Expert: Kanske ingen katastrof för Johnson

#skåne #selfie

Nu är jag framme hos mammas och jag har nyss brutit mitt nykter-hela-året-nyårslöfte med ett glas vin, och jag ångrar ingenting eftersom jag insåg efter lite funderande att min nyktert år inte gäller utomlands. Även om det är så lite utomlands som Sverige.

#TBTnr2

brittiska parlamentet, hur påverkar bakslaget premiärminister
ionskoncernen Allra, som år
tbt4
tbt5
Storbritannien höll en folkomröstning den 23 juni tbt6
Regeringskälla: Omröstning kan dras tillbaka
som kämpar mot dårar, eller en tbt1
Ju längre britterna bråkar om brexit

Jag har inte så mycket bilder från när jag bodde i Åbo, och nästan inga alls där ja är nykter, men här är några där jag är nästan nykter i alla fall.

Tydligen gillade jag att dricka whiskey och ha clownnäsa. Och paisleymönstrade tröjor och rutiga skjortor och prickiga klänningar. Iik. Närbilden där min panna är lika lång som ett ljusår har min dåvaradne romans tagit, därför ser jag så gullig och kär ut. Little did I know... Ja herregud, de här throwback thursdays är jobbigare rent emotionellt än vad jag trodde.

En morgon till, sen är det SEMESTEEEEEER. Jag kan inte vänta till nästa vecka - jag har så mycket roligt inplanerat!

Mid America 310 Phoenix vinge bil w premium delar --blå & Arrow

Partiet som kan stjälpa brexitavtalet – på tre minuter
Regeringskälla: Omröstning kan dras tillbaka IMG_2682
Brexitavtalet har fastnat i London igen.

Det började med att jag och Ronja slog oss ner på min balkong med kaffe, Reese's och cigaretter. Aprilsol är bra balkongsol.

undvika att britterna kraschar ut den IMG_2685
Nobelpriset i litteratur 2019 går till Peter Handk
bränder härjar i de norra delarna

Viola gillar också balkonghäng. Den lilla spjuvern.

De kriminella gängen beväpnas med militära automat IMG_2697

Kantele surade förstås inomhus.

IMG_2690

Sen flyttade jag om mina tavlor för att få rum med den mest narcissistiska tavlan evööör. Känns lite på gränsen att sig själv hängandes på väggen, men va fan.

IMG_2707
Efter år av ältanden, suckanden och
IMG_2701
IMG_2700
Lördagens brexitomröstning rör upp känslor inte

Men all of a sudden var vardagsrummet fyllt med te- och kaffedrickande ungdomar.

IMG_2689

Men det var sköjj det med. Vi hjälptes alla åt att lista ut platser på Google Maps som det kunde finnas Pokémon på. Bästa aprilskojet ever förresten, Google Maps. Så ska slipsten dras (eller vad det heter). Se och lär, Yle. Osv osv osv i all evinnerlighet.

IMG_2692
Brexitavtalet har fastnat i London igen.

Det gick ganska bra.

IMG_2709

Men till slut var det bara jag som orkade leta (den här bilden alltså, manisk much?). Stoltast är jag över att jag hittade Bulbasaur i nåt naturskyddsområde på Papua Nya Guinea. Varsågod, nu kan ni också hitta den.

från premiärminister Boris Johnson: Storbritannien kommer

Nedräkningen har börjat!

Källor: Johnson går bet – nekas ny omröstning i dag
Ju längre britterna bråkar om brexit

Fyra dagar till sen har jag vintersemester och åker till grannländerna för välbehövlig avkoppling. ÄR. SÅ. PEPP!!! PS1 Söker kattvakt för nästa vecka, om någon känner sig manad. Två rumsrena, kastrerade, snälla innekatter söker tillfälligt hem. De funkar bra med andra katter, men Kantele har lite peopleissues och tycker inte om att bli lyft och buren och Viola kan vara lite busig ännu pga ung ålder. Men de är gosiga, I promise!

PS2 Vaknade imorse med tårar i ögonen, jättedåligt humör och ett bitsår i kinden. Vet inte vad jag håller på med i sömnen. Förslag, anyone?

MG 1  100 MS –06R –1A Yuma {65533;95533;; ljusning Endast Zaku II Gunpla Plastic modellllerler